Jamiejeva Italija
- Nakladnik: Algoritam
- Prijevod: Damir Biličić, Ira Wacha-Biličić
- 12/2006.
- 320 str., tvrdi uvez
- ISBN 9532204571
- Cijena: 21.10 eur
Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro - Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Toliko je raznolikosti u načinu života, pripremanju jela, tradiciji i narječjima. I baš je zbog toga meni, kao profesionalnom kuharu, Italija toliko uzbudljiva. Pa to je genijalno! I znate što? Trebao sam biti Talijan. Prava je istina da se, kad god se nalazim u Italiji, osjećam kao Talijan."
Italija je od samog početka bila Jamiejeva inspiracija. Oduvijek je želio proputovati zemlju kako bi shvatio suštinu talijanske kuhinje – i napisati najbolju i najjednostavniju talijansku kuharicu u kojoj svi mogu uživati. "Jamiejeva Italija" rezultat je tog putovanja i prava je zemlja obilja. S više od 120 novih recepata za sve i svašta – od rižota i pečenja do tjestenine i variva, strukturirana poput jelovnika tradicionalne trattorije, "Jamiejeva Italija" vodi vas duž Italije kako biste učili od pravih majstora: lokalnih ljudi. Daleko od uobičajene predodžbe o talijanskoj kuhinji baziranoj samo na limunu i maslinovom ulju, "Jamiejeva Italija" posve je jedinstvena kuharica od ljudi ljudima. Od Sicilije do Toskane ribari i vlasnici obiteljskih pekara odat će vam svoje recepte i podijeliti savjete koje prenose generacijama.
Ali u ovoj kuharici nećete pronaći samo recepte od kojih cure sline, tu je i onaj topao i gostoljubiv duh obiteljskog pripremanja jela, tako karakterističan za Talijane, koji će vas potpuno očarati. "Jamiejeva Italija" u jednakoj je mjeri iznimna kuharica kao i jedinstveni dnevnik putovanja.
Italija je od samog početka bila Jamiejeva inspiracija. Oduvijek je želio proputovati zemlju kako bi shvatio suštinu talijanske kuhinje – i napisati najbolju i najjednostavniju talijansku kuharicu u kojoj svi mogu uživati. "Jamiejeva Italija" rezultat je tog putovanja i prava je zemlja obilja. S više od 120 novih recepata za sve i svašta – od rižota i pečenja do tjestenine i variva, strukturirana poput jelovnika tradicionalne trattorije, "Jamiejeva Italija" vodi vas duž Italije kako biste učili od pravih majstora: lokalnih ljudi. Daleko od uobičajene predodžbe o talijanskoj kuhinji baziranoj samo na limunu i maslinovom ulju, "Jamiejeva Italija" posve je jedinstvena kuharica od ljudi ljudima. Od Sicilije do Toskane ribari i vlasnici obiteljskih pekara odat će vam svoje recepte i podijeliti savjete koje prenose generacijama.
Ali u ovoj kuharici nećete pronaći samo recepte od kojih cure sline, tu je i onaj topao i gostoljubiv duh obiteljskog pripremanja jela, tako karakterističan za Talijane, koji će vas potpuno očarati. "Jamiejeva Italija" u jednakoj je mjeri iznimna kuharica kao i jedinstveni dnevnik putovanja.
© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.